Fortsæt
* Byt dine julegaver helt frem til d. 1. februar 2023. Gælder alle køb fra d. 4 november til og med d. 24 december 2022 // GRATIS LEVERING I HELE DANMARK

Hvordan vælger man et padel bat?

Hvilket padel bat skal jeg vælge?

Vi forstår vigtigheden i valget af det rigtige padel bat. Dit padel bat er det vigtigste tilbehør i dit spil, og det er derfor vigtigt du vælger rigtigt. Derfor har vi lavet en oversigt over gode råd og overvejelser, inden du vælger dit nye padel bat.

tempo padel
01

FORM PÅ BAT

RUND:

Kontrol frem for power. Sweet-spottet på et rundt padel bat er typisk placeret i midten af battet med balance mod grebet. Et rundt padel bat er et godt match for nyere spillere og spillere, som spiller defensivt og kontrolleret.

DRÅBE:

All round og et mix af kontrol og power. Sweet-spottet på et dråbeformet padel bat er typisk placeret en smule højere end på et rundt bat og er mere hovedtungt. Det giver en anden balance og er et godt match for alle spillere, som ønsker både kontrol og power.

DIAMANT:

Power frem for kontrol. Det højt placerede sweet-spot og balance gør dette til den mest avancerede form. Diamant formede padel bat anbefales kun til meget øvede spillere, som spiller på et højt niveau.

02

Carbon / Kulfiber vs fiberglas

Carbon / Kulfiber

Én af de mange forcer ved kulfiber er dets holdbarhed og hårdhed. Grundet den stivhed som carbon giver battet genereres der mere kraft og power i slagene, hvilket resulterer i mere aggressiv padel. Udover at være utrolig stærkt, så er carbon også utrolig let og det gør, at man kan producere et stærkt og holdbart bat, som samtidig er let og nemt at spille med.

Fiberglas:

Fiberglas er ikke et lige så eksklusivt materiale som carbon og derfor ses det sjældent i premium padel bat. Glasfiber giver større elasticitet, men også en lavere modstand. Glasfiber benyttes oftest i begynder bat, og giver blødere berøring og mere kontrol.

tempo padel
tempo padel
03

Glat eller ru overflade?

En glat overflade giver dig generelt mere elasticitet og power i dine slag. En ru overflade giver mere kontrol til slag med slice og topspins.

04

Kerne - EVA, Hybrid & skum

EVA

- Højere holdbarhed / Længere levetid
- Hårdere og giver mere power, kontrol og præcision
- Lyd: Mere karakteristisk lyd ved slag
- Anbefalet til spillere fra medium til højt niveau

HYBRID

- God balance imellem EVA og skum
- God for all-round spillere på alle niveauer

SKUM

- Lavere holdbarhed
- Blødere og giver mindre po.
- Absorberer bedre vibrationer

tempo padel
tempo padel
05

BALANCE

Balancen på et padel bat er typisk baseret på battets form

- Høj balance: Favoriserer power over kontrol
- Medium balance: Et godt mix af power og kontrol
- Lav balance: Favoriserer kontrol over power

06

VÆGT

Generelt set er et let padel bat lettere at håndtere end et tungt bat. Tungere bat giver mere power, men er sværere at kontrollere.

- Gennemsnitlig vægt for padel bat til mænd: 365-375g
- Gennemsnitlig vægt for padel bat til kvinder: 350-365g

tempo padel
tempo padel
07

TYKKELSE

De officielle padel regler tillader padel bat med en maksimal tykkelse på 38mm. Derfor er det også den mest sete og brugte tykkelse/størrelse på padel bat